Fég GF40 gázkonvektor kéményes

Megszűnt
A gyártó megszüntette ennek a terméknek a
gyártását, ezért nem rendelhető.
Helyette javasoljuk, hogy válassza a termék utódját, mely kedvező áron nyújt jobb teljesítményt.

Termék leírás

FÉG GF40

Lakóhelyiségek fűtésére készültek, de alkalmasak egyéb, pl. irodák, közösségi helyiségek fűtésére is. Kivételük szerint lehetneek zárt égésterűek, melyek a felállítási helyiség légterétől függetlenül üzemelnek vagy kéményes készülékek, melyek az égéshez szűkséges levegőt a felállítási helyiség légteréből veszik es az égésterméket a csatlakozó kéménybe továbbítják.
Atmoszférikus, előkeveréses gázégővel, korrózióálló acéllemezből.

1891. február 24. - Megalakult a Fegyver- és Gépgyár Részvénytársaság a mai Soroksári út 158-as telkén. Kezdetben a fegyverekkel egy időben szerszámgépeket, marógépeket is gyártott a Fég. Jó minőségű véső- és emelőgépeket, szerszámokat bocsátott ki a gyár, a háború után a katonai fegyvergyártás leállítása miatt, csak a civil termékeket állították elő, melyeknek köre kibővült konyhai mérlegekkel, körzőkészletekkel. 1935. November, egyesült a Lámpagyárral. Lámpák, csillárok edények gyártása mellett egyre több gázkészülék is készült. (Fég GF40 P kéményes gázkonvektor) A gáz új energiaforrásként megjelenik a háztartásokban, megkezdődik a gáztűzhelyek, valamint a gázüzemű vízmelegítők előállítása. 1970-es évek - Felgyorsul a különböző gázkészülékek gyártása. Megkezdődött az átfolyó rendszerű vízmelegítők, lakásfűtő készülékek – konvektorok, cirkókészülékek, valamint a kombinált lakásfűtő és vízmelegítő készülékek gyártása (Fég GF40 P kéményes gázkonvektor). 2008-ban a VA-RA Kft. megvásárolja a FÉG típusú fali kazánok és átfolyós vízmelegítők gyártástechnológiáját, a gyártó-gépsorokat és a FÉG márkanevet. Ebből lesz a VARA-FÉG kft. A magyar, tartósságról és megbízhatóságról híres Fég termékek gyártása szakmai befektető kezébe került, hiszen a VA-RA Kft. is évtizedek óta gázkészülékekhez gyárt hőcserélőket. Az új társaság, a VARA-FÉG Kft. folytatja a keresett és bevált kazánok és vízmelegítők gyártását, mint például a Fég GF40 P kéményes gázkonvektor. A makói gyáregységben az évek folyamán lassan megszűnt a fegyvergyártás, ma már Makón csak vízmelegítők, lakásfűtő készülékek, hőcserélők és modulkazánok készülnek.

A FÉG- típusú gázkészülékek és modulkazánok ma már nemcsak hazánkban, hanem számos közép- és kelet európai országban is értékesítésre kerülnek.

  • Szín: bézs
  • Súly: 44 kg
  • Méretek (Szélesség x Magasság x Mélység): 630 x 650 x 385mm
  • Gázfajta: Földgáz "H"
  • Csatlakozás mérete 1/2"
  • Hőteljesítmény: 4,3 kW
  • Füstcső átmérő: 76 mm
  • Hatásfoka: 90%
Cikkszám
FEG_GF40.11P
Súly
44.00 kg
További Fég termékek